Daar zitten ze, al je collegas, onafscheidelijk van elkaar als een boel plofkippen. De ene heeft een broodje kaas, de ander een appel, weer een ander een sultana koekje. De ene eet wat de andere gisteren at, en nog een ander eergisteren. Ook al heeft iedereen een eigen leven, eigen koelkast, eigen achtergrond, tradities en smaak kiest iedereen toch zijn dagelijkse lunch uit een uniforme pot.

Wat je voor lunch eet, zegt weliswaar iets over jou. Wat je eet laat je gezondheidsprincipes zien, wat je lekker vindt, of je graag eet en of je er belang aan hecht. Een ware levensgenieter is te herkennen aan hoe lekker hij eet. Dus, doe eens gek! Doe gek, en doe je al normaal genoeg.

Tropische vibes

Vandaag neemt u geen appel of banaan mee naar uw werk, maar een drakenvrucht. Het is het mooiste fruit ter wereld en komt in veel kleuren uit een bloemend cactus. De smaak is mild en peer-achtig. Snij het in twee en eet het als een kiwi met een lepel en voel het hele kantoor huiveren onder je tropische vibe. Jaloerse collegas zullen je negeren, de nieuwsgierige collegas zullen vragen voor een hapje en binnen no-time heb iedereens respect. Aziatische supermarkten verkopen vaak interessanter fruit en groente dan gewone supermarkten. Als je aandacht van de vrouwen wil, dan laat je ze je pure dierlijke kracht bewonderen als je in één slag een kokosnoot stukslaat op je bureau voor een heerlijke tussendoortje.

Brood is goedkoop en gezond maar je kunt er veel meer mee dan plakjes kaas en ham. Probeer dit: smeer er wat yoghurt op, voeg peper en zout toe, en rasp er dan wortel op. Heb je ooit een van je collegas met een broodje wortel gezien? Geraspte wortel is ook lekker met boter, maar boter is natuurlijk wel een stuk meer mainstream.

eten1

 

In noord-Amerikaanse kermissen en feestjes eten ze “funnel-cake.” Foto en recept uit: http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/funnel-cakes-recipe/index.html

Verjaardagstaart

Jouw verjaardag is natuurlijk de ultieme mogelijkheid om iedereen te verbazen met de rijke culinaire cultuur van jouw leven. Verspil deze kans niet aan appeltaart of slagroom soesjes, wees niet zo waardeloos. Verschillende culturen bieden duizenden ongewone opties, en natuurlijk je eigen creativiteit in de keuken. Probeer bijvoorbeeld “funnel cake” of “sticky toffee pudding”. Ze zijn allebei heerlijk en je koopt ze nergens.

eten2

 

In Engeland eten ze “sticky toffee pudding” Foto en recept uit: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4257/sticky-toffee-pudding