Er waren gemengde reacties over iOS 7, de nieuwste software update voor de iPhone. De algemene toon is dat het nieuwe uiterlijk kinderachtig en goedkoop is. In eerste instantie vond ik het bijna net zo geweldig als Apple zelf. De iconen leiden een simpel en gelukkig bestaan in het tempel van de telefoon waar ze rustig leviteren op hun plek in een nog perfectere Zen dan ooit tevoren. De iPhone wordt er zeker meer levendig van. In een oogopslag op de weer-app weet je al hoe het weer momenteel is, door een bewegend achtergrond dat als een raam naar buiten functioneert.
Mijn ogen sprankelden met bewondering toen ik naar de demo keek, totdat het publiek met sprankelende ogen begon te applaudiseren. Ik wil geen conformist zijn. Laten we dus nieuwe schoonheid gaan zoeken in zijn uiterste grenzen, de vergeten velden van het verleden waar geen grafisch ontwerper tegenwoordig levend van terugkeert.

De trend: simpel, speels en plat

Volgens www.creativebloq.com zijn platte beelden en kleurrijke speelsheid snikheet in de grafisch-ontwerpmode dit jaar. Tweedimensionale vlakken zonder omlijning domineren de rijk van chic dit jaar. Apple duikt als een opgewonden walvis met de stroom mee.

De tegen trend: zo slecht dat het mooi is- design

Laten we in een vortex opgezogen worden die ons terugbrengt naar de jaren 90 en een tocht maken door het interfacedesign van toen. Kent u de websites nog? Met clip art, herhalende achtergrondpatronen, verschrikkelijke fonts en word art? Vergeet simpel: hoe meer kleuren, vormpjes en fonts, hoe mooier. Hier een paar voorbeelden.

ios5

 

Een site hemels en kleurrijk genoeg om iedereen in een oogopslag te bekeren. Foto uit: http://blog.jaredwilliam.com/2010/03/a-wysiwyg-editor/

ios4

Foto uit: http://pdrwebsolutions.com/blog/search-engine-optimization/90s-website-features-that-scare-away-your-customers-in-2011

ios2

Foto uit: http://pdrwebsolutions.com/blog/search-engine-optimization/90s-website-features-that-scare-away-your-customers-in-2011

Dit zijn zondermeer lelijke websites, maar je moet ze in de juiste context beschouwen. Deze mensen gingen misschien een uur per week online:, het kan niet vergeleken  worden met onze levensstijl tegenwoordig. Retro is de imitatie van het verleden, maar de dingen die te ver gaan worden vaak weggelaten om een betere versie van het verleden te zijn volgens de hedendaagse normen.

Het is eigenlijk al tijd dat dit weer modieus wordt. De volgende keer dat u iets op het gebied van grafisch ontwerp uitvoert, bijvoorbeeld een uitnodiging voor je verjaardagsfeestje of bruiloft, go crazy met clip art en word art. Neem je inspiratie vanuit dat magische tijdperk tussen fax en facebook.  Hier is mijn suggestie voor Apple:

ios3

 

Bron uitgelichte afbeelding iOS7: http://www.ad2tampabay.org/uncategorized/if-you-cant-say-anything-nice-about-apples-ios-7-redesign/