Alles is waterproof

Mijn moeder is een verloren ziel die de ICI PARIS spookt, zoekend voor goede non-waterproof mascara. Het is makkelijker af te wegen snachts en je krijgt niet het gevoel dat je wimpers bij het verdwijderen wegbrokkelen. In non-waterproof mascaras is er tegenwoordig weinig keuze. Bijna alle nieuwe modellen met dikkere en dikkere verpakkingen en grotere woorden in zijn naam (mega, crazy, scandal, colossal…) zijn bijna allemaal waterproof. De vrouwenmassa denkt “Waarom niet?” Je wil toch je 5-inch oog-waaiers niet meteen kwijt na een zatte traantje in de club.

Maar zal ik je iets vertellen over long lasting make-up?

Met jaren ervaring in het dragen van een chemisch pannenkoek kleuren op de gezicht komt veel wijsheid. Niets ziet er hetzelfde uit na 5 uur, waterproof en long lasting of niet. Vooral als er geleefd word. Zweet, wind, kusjes, klappen en (wat bij mij het ergste lijkt te zijn) koude winterlucht schijten vaak alles onder. En let op! Non-waterproof zweet je er af, maar waterproof blift er hangen, brokkelen en rotten.

Laat het smoezelen!

Er is een manier om de meeste uit je make-up te halen, laat het leven! Neem wat goede foundation of waterbasis en een non/waterproof mascara met je mee, als het er af gaat, vul je het bij. Op de weg naar de feest ben je netjes en keurig en er na ben je wild en natuurlijk. Als je huilt, huilt je mascara mee en als je zweet laat het je natuurlijke blush doorschijnen. Kijk maar naar deze vrouwen:

Beyonce met hele realistische traansporen

Foto van: http://www.tumblr.com/tagged/running-mascara

Jordyn Wieber krijgt te horen dat ze naar de Olympische spelen gaat

Foto uit: http://nymag.com/daily/sports/2012/07/was-one-crazy-weekend-in-olympic-gymnastics.html

 Esther huilt haar make up er af in The Orphan voordat ze haar laatste moorden pleegt

Gif uit: http://www.tumblr.com/tagged/smeared-makeup

Amy Winehouse met iconische vercrackte look

Foto uit: http://bullshitando.files.wordpress.com/2007/12/amy_crying.jpg

Non-waterproof mascaras

Lancome heeft de Defincils mascara die vooral je wimpers gescheiden moet houden van elkaar en de  Hypnose die voor meer volume zorgt. Allebei komen in een goud en zwart classier-than-Bijenkorf tube.

De klassieke Maybelline Great Lash is sinds zijn begin in de jaren 70 een “washable” dus non-waterproof mascara. Het is wel “America’s favorite mascara” en erg populair onder sterren waaronder Kim Kardashian dus om je non-conformistische aire te houden, vertel niemand als je het gebruikt.

Mascara kan ook thuis gemaakt zijn. De ladies van de 17de eeuw deden het ook zo.
Benodigheden:
– actieve kool kapsules (van de apotheek of kruidvat)
– aloe vera gel (van de kruidvat of de tuinen)
– een mascara staafje

Dan meng je de inhoud van een kool capsule met wat aloe vera gel, voeg meer kool toe om de mengsel donkerder te maken. Als je het met iets dekt dan droogt het niet uit. Dan heb je mascara met geen rare onbekende chemicalien er in dat ook nog heel goedkoop is (als je de ingredienten al thus hebt vooral, als je ze in de kruidvat gaat kopen kan je daar voor hetzelfde geld een huismerk mascara halen.)